Viljely

Mansikka on tilan päätuotantokasvi, sitä viljellään noin 8 ha alalla. Pyrimme siihen että mansikkakausi alkaisi kesäkuun alussa ja poimittavaa riittäisi syyskuun puoliväliin saakka. Pääsato ajoittuu tilallamme useimmiten heinäkuun 10 ja 25 päivien välille. Lähes 75 % avomaan kasvustoista on Polka –lajiketta, noin 20 % hieman aikaisempaa Honeoye ja Rumba –lajikkeita ja 5 % Sonata -lajiketta. Kasvutunneleissa viljelemme Rumba ja Sonata -lajikkeiden lisäksi Flair ja Clery -lajikkeita. Lajikkeisiin voit tutustua tarkemmin osoitteessa marjat.fi.

 

Vadelmaa viljellään Kulmalan Tilalla noin 3 hehtaarin alalla, viljelyssä on kolme lajiketta. Suurin osa alasta on suurimarjaista Glen Ample –lajiketta, mutta myös pienempimarjaista, makeaa muskoka -lajiketta on viljelyssä. Loppukesän myyntiin viljelemme Polka -syysvadelmalajiketta. Lisää tietoa lajikkeista marjat.fi osoitteessa. Vadelman satokausi käynnistyy useimmiten heinäkuun 10 päivän tienoilla ja jatkuu aina syyskuun lopulle saakka. Paras aika vadelman pakastamiseen on heinä-elokuun taitteessa ja elokuun ensimmäisellä viikolla.

 

Hernettä viljellään palkoineen korjattavaksi tuoremyyntiin. Pyrimme että hernettä olisi saatavilla koko kesän alkaen kesäkuun 20 päivän tienoilta ja jatkuen elokuun lopulle saakka. Kylvämme hernettä useita eriä kahden kuukauden aikana, jolloin voimme tarjota aina tuoreita ja laadukkaita palkoja.

 

Comments are closed.